Bal Kabağı Çorbası


Malzemeler
1 Adet Soğan
1 Diş Sarımsak
1 Adet Patates
1 Dilim Bal Kabağı (400 gr)
2 yemek Kaşığı sıvı yağ
1 yemek Kaşığı Tereyağ
Tuz
Karabiber
Zerdeçal
Zencefil

Servis İçin
Taze Soğan
Maydonoz
Kırmızı Biber


Hazırlanışı
Sıvı yağı tencereye koyalım. Soğan ve sarımsakları yağda biraz kavuruyoruz. Bal kabağı, Patates ve Havucu tencere atıp kapağını kapatarak, sebzelerin suyunu salmasını ve yumuşamasını sağlayalım. Sebzeler kendi suyunu çektikten sonra üzerine 2 lt sıcak su ekleyelim. İyice kaynayıp sebzeler bölünmeye başladıktan sonra ocaktan kenara alarak mutfak robotuyla blend edelim. Sonra tekrar ocağa koyalım. Kısık ateşte baharatlarını ve tereyağını ekleyelim. Bir taşım daha kaynatalım. Servis için önerimiz taze soğan (yeşil kısımları) Maydonoz ve kırmızı biberi çok ince kıyarak üzerinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...
Bal Kabağı Çorbası Bal Kabağı Çorbası Reviewed by Melih on 10:01 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.