Bursa Süt Helvası






Malzemeler
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 vanilya
100 gr margarin/tereyağ
Üzerine fındık/ceviz/yer fıstığı

Hazırlanışı
Öncelikle yağınızı tencerede eritin. Margarin ve tereyağını eşit miktardda kullanabilirsiniz. Daha sonra unu ekleyip iyice kavurun. Sütü ilave edip karıştırın ve daha sonra şekeri ekleyin. Karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra vanilyayı ekleyin. Yağladığınız bir borcam ya da tepsiye bu karışımı dökün. 200 derece fırında üstten ısı vererek 20 dakika kadar pişirin. Fırından almaya yakın üzerine fındık dökerek birkaç dakika daha fırında tutun. Sıcak servis edebileceğiniz gibi dinlendirdikten sonra da sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...
Bursa Süt Helvası Bursa Süt Helvası Reviewed by Unknown on 10:37 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.