Şeftali Tatlısı





Malzemeler
Tabanı için;
1 paket petibör bisküvi
15 yemek kaşığı süt
2 çay kaşığı tarçın

Muhallebisi için;
5 su bardağı süt
12 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı irmik
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

Üzerine;
3 orta boy şeftali
2 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı
Öncelikle bisküvileri kırın ve süt ile ıslatın. Zeminin ıslattığınız bir borcama yayın ve üzerine tarçın dökün. Daha sonra muhallabisini hazırlamaya başlayın. Sütü bir tencereye boşaltın; un, irmik ve şekeri sütün içine ekleyin. Ocağın altını açmadan önce biraz karıştırıp eritin. Kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Koyulaşmaya başlayınca margarini ekleyin, kaynamaya başlayınca da vanilyayı ekleyin. Kaynadıktan sonra 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra hafifçe karıştırıp biraz soğutun ve bisküvilerin üzerine dökün. Şeftalileri kabuklarını soyup, ince dilimler halinde bir tavaya alın, şekeri üzerlerine dökün. Kısık ateşte tavada şeftalileri çevirerek pişirin. Daha sonra muhallebini üzerine yerleştirin. Dışarıda soğuttuktan sonra 4-5 saat buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...
Şeftali Tatlısı Şeftali Tatlısı Reviewed by Unknown on 10:01 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.