Ev Yapımı Ekmek (Tam Buğday Ekmek Yapımı)



Bizim evde ekmek yapma maceramız bebeğimizin ek gıdaya geçmesiyle başladı. Minik bebeğimize kahvaltıda mümkün olan en doğal ekmeği verebilmek için artık haftada iki kere bu tarifle lezzetli ve doğal ekmekler yapıyoruz. Siz de hem çocuklarınız hem kendiniz için bu tarifi uygulayabilirsiniz. Bu tarif ile 6-8 dilim ekmek elde edebilirsiniz.un ve suyu tarifteki oranda artırarak karbonatı en fazla bir paket, mayayı da 6 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde kullanabilirsiniz.

Malzemeler
2 Su bardağı tam buğday unu
1 Su bardağı su
2 Tatlı kaşığı ekmek mayası
1 Çay kaşığı karbonat (tercihen)
1 Tutam tuz
2 Yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı
Su hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Su ılıktan biraz daha sıcak olmalı malzemelerin ortasını açın ve suyu yavaşça dökün. Önce kaşıkla birazcık karıştırın ve yoğurmaya başlayın. Elinize yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar  yoğurmaya devam edin, yaklaşık 10-15 dk yeterli olacaktır.

Daha sonra havlu veya sofra beziyle iyice sararak mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurumuzu daha sonra şekil vererek veya doğrudan bir kalıba koyarak 150 derece fırında yaklaşık 35 dk kadar pişirin ilk 20 dk fırının kapağını açmayın. Sonrasında pişip pişmediğini kürdanla kontrol edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Umar'ım Beğenirsiniz...


Ev Yapımı Ekmek (Tam Buğday Ekmek Yapımı) Ev Yapımı Ekmek (Tam Buğday Ekmek Yapımı) Reviewed by Melih on 12:34 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.