Lazanga








Ara sıcaklar menülerin olmazsa olmazıdır :) Hem hafif olsunlar hem de yemeğe çok lezzetli bir başlangıç olsunlar isteriz. Uğurlu Tarifler'de işte tam da böyle bir tarif var: "Lazanga". Fırında pişirilen hafif ve pratik bir lezzet. Hem misafirlerinize hem de aile yemeklerinize kolaylıkla hazırlayabileceğiniz çok güzel bir ara sıcak önerisi. Fırına atmak için hazırlamanız en fazla 10 dakikanızı alacak. Sonrasında ise yapmanız gereken sadece pastırmanın eriyen kaşar peyniri ile birleşmesinin tadını çıkarmak olacak.


Malzemeler
100 gr pastırma
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet domates
2 adet sivri biber
4 adet lazanya
1 yumurta sarısı



Hazırlanışı
8 dilim pastırmayı ayırdıktan sonra kalanı, biberler domatesler ve kaşar ile karıştırın. Biber ve domatesleri mümkün olduğunda ince ve küçük doğrayın. Pastırma tuzlu olduğu için iç harcına tuz eklemenize gerek yok, ancak isteğe gore daha az pastırma kullanmanız durumunda tuz eklemeniz gerekecektir. Lazanyaları tuzlu suda haşladıktan sonra soğuk su ile yıkayın. Dikdörtgen şeklindeki dilimleri ikiye bölerek kare lazanyalar elde edin. Köşegen üzerine önce bir dilim pastırma yerleştirin, iç malzemesi de ekledikten sonra digger köşegenlerden kapatın ve resimdeki gibi bir görüntü elde edin. Yumurta sarısı sürerek ve daha fazla yapışmasını sağlayın. Açılmasını önlemek için kürdan batırın ve yağlanmış tepsiye yerleştirin. 180 derece fırında yaklaşık yarım saat, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alınca kürdanları çıkarıp, sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...
Lazanga Lazanga Reviewed by Unknown on 03:25 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.