Portakallı Browni Kek




Portakal ferahlığı ile buluşan tarçın ve ceviz... Portakal kabuklarıyla yapılan çikolata sosu ile hem göze hem de damaklara hitap edecek bir tatlı. Servis tabağındaki görüntüsü ve harika tadı ile browni kekiniz akıllarda yer edecek.

Malzemeler
3 yumurta
2 su bardağı şeker
0,5 paket margarin
1 su bardağı portakal suyu
0,5 portakalın kabuğu
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket (80gr) bitter çikolata
1 çay bardağı süt

Sos için
1 portakalın kabuğu
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket (80 gr) bitter çikolata
1 çay bardağı süt



Hazırlanışı
Öncelikle yumurtaları köpürünceye kadar çırpın, daha sonra şekeri ilave edip şeker yumurta içinde eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Erittiğiniz margarine ve taze sıkılmış portakal suyunuzu ilave edip karışıncaya kadar yeniden çırpın. Kakao, ince kıyılmış ceviz, ince doğranmış portakal kabuğu ve tarçını da ilave edin. Ben toplam 2 büyük portakal kullandım, portakllarım büyük olduğu için bir tanesinin kabuğu yeterli oldu. Küçük portakallar kullanırsanız, bir tanesini hamurunuza, bir tanesini de sos için kullanmanızı tavsiye ederim. Daha sonra benmari usulü eritip süt ile sıvılaştırdığınız çikolatayı da hamura ilave edin ve yeniden karıştırın. Son olarak da un ile kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlayıp hafifçe un serptiğiniz  bir tepsi ya da borcama dökün. Dilerseniz kek kalıbı da kullanabilirsiniz ancak sos ile birlikte kare kare kesilmiş dilimler servis sırasında daha güzel bir görünüm sağlıyor ve bence browni keke de daha çok yakışıyor. 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin ve fırından çıkarınca soğuk bir bezin üzerine koyun.

Servis ederken; içine attığınızdan biraz daha büyük doğranmış portakal kabuklarınızı üzerine toz şeker atarak kısık ateşte hafifçe eritin. Üzerine çikolata ve sütü de ekleyerek homojen bir karışım elde edinceye kadar kısık ateşte pişirin. Bu sosu da kare dilimlediğiniz kekinizin üzerine dökerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...
Portakallı Browni Kek Portakallı Browni Kek Reviewed by Unknown on 02:48 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.