Bademli Şehriye Pilavı


Malzemeler
1 su bardağı şehriye
1 çay bardağı badem
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz




Hazırlanışı
Bademlerin her birini 2-3 parçaya bölün ve şehriyenin 1/4'ünü yağ ile kavurmaya başlayın. Şehriyeler iyice esmerleştikten sonra kalan şehriyeyi de ekleyin. Bir parça da böyle karıştırdıktan sonra üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu da serptikten sonra, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Arpa şehriye veya yıldız şehriye kullanabilirsiniz. Ayrıca badem yerine ceviz ve fıstık da lezzetli pilavlarınız için tercih edilebilir.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...

Bademli Şehriye Pilavı Bademli Şehriye Pilavı Reviewed by Unknown on 11:43 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.