Köz Patlıcan Üzeri Dana Et






Malzemeler
250 gr dana et
3 adet patlıcan
1-2 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
10-12 adet çeri domates
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kekik

Hazırlanışı
Etleri küçük küçük doğrayın, tuz ve kekik ekleyerek dibi yağlanmış tavada kapağını kapatarak bir miktar pişirin. İsterseniz tavada pişirme işlemini atlayıp direkt olarak bir sonraki adımda anlatacağım gibi fırına verebilirsiniz. Ancak bu durumda fırında daha fazla pişirmeniz gerekecektir.Etleri bir tepsi ya da borcama yerleştirin. 1 yemek kaşığı salçayı 1 kase sıcak suda eriterek etlerin üzerine dökün. Kırmızı biberleri halka halka doğrayın, çeri domatesleri bütün olarak yerleştirin. Su seviyesi etler ile aynı hizada olacak şekilde su ekleyebilirsiniz. 180 derece fırında suyunu çekinceye kadar pişirin. Servis etmek üzere patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup mutfak robotundan geçirin. Bir tavayı yağlayın ve patlıcanları ekleyip kısık ateşte biraz karıştırın. Tereyağ, kaşar peyniri, sütü, tuz ve karabiber ekleyin. Kıvamını dilediğiniz gibi ayarlamak için süt miktarını değiştirebilirsiniz. Tabağa once patlıcanlı karışımınızı, daha sonra üzerine etleri yerleştirin. Birlikte pişirdiğiniz kırmızı biber ve domateslerle süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Umar'ım beğenirsiniz...
Köz Patlıcan Üzeri Dana Et Köz Patlıcan Üzeri Dana Et Reviewed by Unknown on 03:48 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.